Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Ylen urheilu osa julkista palvelua

16.03.2013

Mielipide Turun Sanomat

Päivi Ruippo kirjoitti Ylen urheilutarjonnasta (TS 14.3.). Urheilu on kuulunut ja kuuluu tulevaisuudessakin tärkeänä sisältönä Ylen ohjelmistoon.

Yleisradion hallintoneuvosto katsoo, että urheilu on osa julkista palvelua, ja tärkeätä kaikessa julkisessa palvelussa on sen monipuolisuus, tavoittavuus ja laatu. Näillä periaatteilla toteutetaan Ylen tarjonta myös urheilussa.

Ylelle on tärkeätä, että koko kansaa yhdistävät lajit ovat nähtävissä vapaasti maksuttomilla kanavilla. Suomessa myös päättäjät ovat halunneet varmistaa sen, että tärkeät kansainväliset ja kotimaiset urheilutapahtumat pysyvät kaikkien katsottavina.

Suomessa on paljon tv-talouksia, joilla ei ole mahdollisuutta maksukanaviin. Osasta urheilua, kuten F1-kisojen suorista lähetyksistä, olemme joutuneet luopumaan, koska lähetysoikeuksien hinnat ovat kivunneet pilviin. Nämä ohjelmat ovat siirtyneet kaupallisille kanaville maksukortin taakse.

Yle haluaa palvella kaikkia suomalaisia ja tarjota kaikille asuinpaikasta, kielestä tai varallisuudesta riippumatta hyviä ohjelmia, tietoa, oivalluksia, elämyksiä, sivistystä sekä mahdollisuuden pysyä ajan tasalla yhteiskunnan ja maailman asioista. Myös monille suomalaisille tärkeää urheilua on tarjolla jatkossakin.

Vain urheilusisältöihin keskittyvää kanavaa Yle ei ole perustamassa. Vaikka suurten urheilutapahtumien aikaan urheilua onkin tarjolla paljon, muutakin ohjelmistoa löytyy Ylen neljältä televisio- ja kuudelta radiokanavalta sekä verkosta Yle Areenasta.

 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu