Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Telakan merkitys Turun alueelle on tiedossa

02.12.2012

Mielipide Turun Sanomat

Raili Engdahl piirtää virheellisen kuvan alueen kansanedustajien toiminnasta Varsinais-Suomen telakkateollisuuden työpaikkojen turvaamisessa. (TS 29.11.)  STX:n Turun telakan erityisosaaminen ja luotettavuus risteilyalusten toimittajana on kansanedustajien tiedossa. Telakan merkitys alueen työllisyydelle suoraan ja välillisesti on todettu monissa kansanedustajien ja muiden tahojen järjestämissä asiantuntijaseminaareissa ja kuulemisissa sekä eduskunnassa että maakunnassa. Työ telakkateollisuuden työpaikkojen turvaamiseksi on ollut jatkuvaa.

Telakan ajankohtaiset haasteet ovat osa kansainvälisen telakkateollisuuden vääristynyttä tilannetta, jossa toiminta ei pitkään aikaan ole tapahtunut markkinaehtoisesti. Tuottavuuden ja tehokkuuden ohella kilpaillaan julkisen vallan toimenpitein, jolloin hallitusten erilaisilla tukipäätöksillä tehdään tarjouksista mahdollisimman houkuttelevia. Tällainen kilpailu ei ole tervettä, mutta Suomi ei voi yksin asettautua sen ulkopuolelle.

Kun ostajan tavoitteena on saada omistukseensa alus mahdollisimman halvalla, ei ehkä ole viisasta kansanedustajien toreilla ja turuilla julistaa, että Suomen valtio käyttää kaikki keinot tilauksen saamiseksi. Voi käydä niin, että ostaja käyttää epätoivoamme hyväksi. Jossain tulee raja vastaan. On tärkeätä että neuvottelijoille annetaan työrauha, jotta järkevä ja alueelle merkityksellinen tilaus saadaan toivon mukaan sovituksi.

 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu