Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Kutsu keskustelemaan kirkosta, valtiosta ja Sdp:stä

14.11.2012

Kutsu lehdistölle

Jo Forssan ohjelmassa vuonna 1903 sosialidemokraatit vaativat, että uskonto on julistettava yksityisasiaksi. Ohjelmassa vaadittiin myös uskonnon opetuksen poistamista kouluista ja uskonnollisten yhdyskuntien määrittelyä yksityisiksi yhdistyksiksi, jotka järjestävät itse asiansa.

Sdp:n puoluekokoukselle on sittemmin tehty toistuvasti aloitteita, joissa vaaditaan valtion ja kirkon erottamista. Myös tänä keväänä puoluekokous keskusteli asiasta ja päätti, että valtion ja kirkon suhteesta laaditaan selvitys.

Kansanedustaja Ilkka Kantola isännöi sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän keskustelutilaisuutta Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa (Arkadiankatu 3) keskiviikkona 21.11. klo 17. Tilaisuudessa on tarkoitus tarkastella kansankirkon kehitystä ja sen suhteita työväenliikkeeseen sekä pohtia kirkon tulevaisuutta suomalaisessa yhteiskunnassa.

Tilaisuudessa alustavat Sdp:n puoluesihteeri Reijo Paananen, teologian tohtori, kaupunginvaltuutettu (2013-) Ville Jalovaara ja tutkija, pastori Ville Niittynen.

 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu