Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Kirkkoministeri oudoilla teillä

10.11.2012

Mielipide Turun Sanomat

Kirkollisasioista vastaava ministeri Päivi Räsänen ei arkaile edustaa omaa itseään ja puoluettaan silloinkin, kun tehtävänä olisi edustaa valtioneuvostoa. Uusin havainto tällaisesta toiminnasta on kirkolliskokouksen kahvitilaisuudesta 6. marraskuuta, jossa ministeri vakiintuneen tavan mukaan toi valtiovallan tervehdyksen koolla olevalle kirkolliskokoukselle.

Ministeri oli valinnut puheensa yhdeksi tavoitteeksi aborttilainsäädännön voimakkaan tiukentamisen. Jotta saisi yleisönsä vakuuttuneeksi lainsäädännön ongelmista, ministeri Räsänen ei arkaillut käyttää järeitäkään keinoja.

Kahvia ja kakkua nauttivan väen eteen maalattiin konkreettinen kuva raskauden keskeytystoimenpiteen kulusta. Valtioneuvoston jäsen Räsänen onnistui järkyttämään kirkolliskokousväkeä.

Räsänen myös opetti kirkolliskokousta ymmärtämään, miltä nämä asiat hengelliseltä kannalta näyttävät. Hän muistutti kirkkoa siitä, että kirkon tulee anteeksiantamuksen lisäksi ”pitää esillä lain sanomaa.”

Miksi tällainen operaatio? Eikö valtiovallan tervehdyksessä olisi riittänyt sen toteaminen mitä hallitusohjelmaan on lainsäädännön kehittämisestä kirjattu? Kirkolliskokous ei ole vastuussa aborttilainsäädännöstä.

Onko valtioneuvoston yhteinen näkemys, että Jumalan tahdon tulee ohjata aborttilainsäädännön tiukentamista? Onko valtioneuvoston yhteinen viesti, että kirkon tulee tiukentaa moraaliprofiiliaan raskaudenkeskeytystä koskevassa opetuksessaan?

Abortista ei tule vaieta. Mutta ministeri Räsäsen tapa ottaa asia esille osoittaa huonoa makua kirkollisasioista tällä kertaa vastaavalta ministeriltä.

 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu