Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Budjettiesitys laadittu yhteisymmärryksessä

18.08.2012

Mielipide Turun Sanomat

Turun Sanomat arvioi kriittisesti valtiovarainministeriön budjettiesitystä. (TS. 9.8.2012) Pääkirjoituksessa murehditaan sitä, ettei budjettiesitys toteuta kokoomuksen tavoitteita merkittävistä menoleikkauksista kun Urpilainen kävelee Kataisen yli. Tosiasia on, että budjettiesitys on laadittu hyvässä yhteisymmärryksessä ja se noudattelee kevään kehyspäätöksiä. Budjetissa joudutaan samanaikaisesti huolehtimaan monista toistensa kanssa kilpailevista tarpeista eikä sitä voida rakentaa vain yhtä tavoitetta ajatellen.

Valtiovarainministeriössä ollaan tietoisia valtion velkaantumisesta ja sen merkityksestä. Hallituksen toimet valtion velkaantumiskehityksen pysäyttämiseen ovat todellisia. Urpilainen on ollut tästä vastuussa kesästä 2011, ei 2010 kuten pääkirjoituksessa erehdyksessä todettiin. Menokuria ylläpidetään varsin tiukasti, mutta kuitenkin niin, että työllisyyden edistämiseen osoitetaan merkittäviä määrärahoja. Panostukset uusien investointien vauhdittamiseen ja yritystoiminnan lisäämiseen ovat myös huomattavia.

Talouskasvua ei voi perustaa suuriin menoleikkauksiin. Sosiaaliturvasta huolehtiminen toteuttaa oikeudenmukaisuutta, vahvistaa luottamusta ja pitää omalta osaltaan yllä kotimaista kysyntää. Heikon talouskasvun ja epävarmojen kasvunäkymien tilanteessa valtion tiukasti rajattua lainanottoa tarvitaan kasvun edellytysten vahvistamiseen. Korkea luottoluokitus on etu, jota hallitus on onnistuneesti varjellut neuvottelemalla vakuudet Kreikan ja Espanjan tukipakettien yhteyteen.

 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu