Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Pohjoismaisen avoimuuden pitää säilyä Norjan haavoittumisesta huolimatta

23.07.2011

Tiedote

Norjan tapahtumat, Oslon pommiräjähdys ja nuorten joukkosurma järkyttävät SDP:n varapuheenjohtajaa, kansanedustaja Ilkka Kantolaa. Kantolan mielestä on ilmeistä, että väkivallanteot Norjassa ovat kohdistuneet pohjoismaista demokraattista järjestelmää vastaan. Iskujen tekijäksi epäilty henkilö on halunnut mahdollisimman näkyvällä tavalla haavoittaa naapurimaamme poliittista johtoa ja erityisesti yhtä keskeisimmistä poliittisista puolueista. 

Norjalaisten suru ja järkytys on yhteinen eikä rajoitu vain sosialidemokraattien kannattajiin. Ilkka Kantola korostaa, että myös me suomalaiset poliittisesta kannasta riippumatta tunnemme syvää yhteyttä norjalaisten suruun. Demokratian perusarvoihin kuten erilaisuuden kunnioittamiseen ja moniarvoisuuteen kohdistuva julma loukkaus haavoittaa yhteiskuntiamme hetkellisesti, mutta ei onnistu murtamaan pohjoismaisen demokratian perusrakenteita ja lähtökohtia, uskoo Kantola. 

Kantola tähdentää, että suomalaisten myötätunto ja ajatukset ovat nyt norjalaisten ja erityisesti väkivallan uhrien omaisten sekä pelastustyötä tekevien luona ja tukena. Norjan tapahtumat haastavat keskusteluun siitä, miten tällaiset äärimmäiset teot voitaisiin ennakolta välttää samalla kun pidetään kiinni avoimen ja moniarvoisen yhteiskunnan lähtökohdista.

 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu