Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Eriarvoistuminen on pysäytettävä

29.04.2011

Tiedote 

Sdp:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kantola kiinnittää huomiota tarpeeseen pysäyttää eriarvoistumiskehitys maassamme.

- Työ ja oikeudenmukaisuus ovat ne asiat, joiden parissa tehtävällä poliittisella työllä Suomi muuttuu paremmaksi. Keskeiset keinot rakentaa tasa-arvoisempaa Suomea ovat verotus, julkisten palvelujen kehittäminen ja tulonsiirrot köyhimmille, Kantola tiivistää.

Hyvinvointivaltion purkamisen sijaan sitä on vahvistettava. Heikoimmassa asemassa olevien taloudellista asemaa on vahvistettava perusturvaa nostamalla.

- Näin vähennetään ihmisten riippuvuutta toimeentulotuesta ja siihen liittyvästä viranomaiskontrollista. Samalla tuetaan ihmisten itsenäisyyttä ja ihmisarvon kokemusta. Pitkäaikainen toimeentulotukiriippuvuus on yksi merkittävimpiä eriarvoisuuden ilmenemismuotoja. Tämä ongelma on kyettävä ratkaisemaan.

Sdp:n työtä koskeva lupaus tarkoittaa sitoutumista työllisyysasteen merkittävään nostamiseen. Paineet työssä olevia kohtaan lisääntyvät valtavasti ellei työikäisten työllisyysastetta kyetä nostamaan.

- Työllisyysaste saadaan nousemaan, kun työelämän laatua, perus- ja täydennyskoulutusta, johtamista ja työkulttuuria kehitetään niin, että työssä selviytyminen ja jaksaminen paranevat. Ihan selkeitä asioita voidaan panna toimeen heti: Työpaikkakiusaamiselle nollatoleranssi. Työntekijän itsenäisyys oman työnsä kehittämisessä on tuplattava. Uusia tehtäviä ei saa antaa ilman perehdytystä tehtävään.

Kantola puhuu vappuna Loviisassa, Haminassa ja Kuusankoskella.

 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu