Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Normaali työkulttuuri riittää vanhustenhuollossa

10.03.2011

Tiedote

Sosiaali- ja terveysministeriössä on valmistunut luonnos laiksi, jolla vahvistettaisiin vuonna 2008 annetut vanhuspalveluiden laatusuositukset. Kansanedustaja Ilkka Kantola (sd.) on tyytyväinen, että vanhusväestön palveluiden saannin turvaaminen on etenemässä.

- Vanhustenhuollon palvelujen kehittämisessä on aivan liian paljon jumiuduttu keskusteluun laitoshoidon ja kotihoidon välillä. Lakiluonnoksessa myönteistä on palvelutarpeiden selvitys, joka mahdollistaisi yksilöllisemmät palvelut ajoissa, Kantola toteaa. 

Lakiluonnokseen sisältyy vanhuspalveluissa työskenteleville velvollisuus varmistaa palvelujen laatu. Jos työntekijä huomaa epäkohdan tai epäkohdan uhan, hänen on ilmoitettava siitä yksikön johtajalle ja kunnan sosiaali- ja terveydenhuollosta vastaavalle viranomaiselle. 

- Henkilökunnan näkökulmasta muutos on iso, kun tähän mennessä työn puutteista on kielletty puhumasta julkisesti. Kohtuullista on, että puutteiden esiintuominen sallittaisiin, mutta ilmiantovelvollisuus kuulostaa oudolta, Kantola arvioi. Oleellista olisi siirtyminen normaaliin työkulttuuriin, jossa raportoidaan onnistumisista ja puutteista. Henkilöstön kehityskeskusteluissa on voitava tuoda avoimesti esiin resurssi-, laatu- ja muut ongelmat, joita työssä on. 
 

Kantola puhui keskiviikkona Turussa Suomen lähi- ja perushoitajaliiton vaalipaneelissa.

 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu