Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Lapsivähennys auttaisi lapsiperheitä

06.03.2011

Mielipide Turun Sanomat

Hallitus on tällä vaalikaudella toteuttanut kirjaimellisesti hallitusohjelmaa reagoimatta suhdannetilanteen muuttumiseen. Tämän vuoksi valtio velkaantuu nyt nopeaa tahtia. Näin ei voi jatkua. Julkisen talouden tasapainotus on välttämätöntä ja se on tehtävä mahdollisimman oikeudenmukaisesti.

Tällä vaalikaudella lapsiperheet ovat olleet häviäjiä. Lapsilisiä korotettiin, mutta peräti 80 prosenttia lapsiperheistä jäi sen ulkopuolelle. Tämä on huonoa politiikkaa. Jos lapset voivat huonosti, niin Suomi voi huonosti. On myös muistettava, että lapsiperheiden tukeminen ehkäisee nuorten syrjäytymistä. Tällä hetkellä lapsiperheiden köyhyys on 1970-luvun tasolla.

Sdp:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen on esittänyt, että samalla kun käydään huolellisesti läpi koko verovähennysten kokonaisuus, on syytä harkita erityisen lapsivähennyksen luomista. Se tarkoittaisi lapsiperheille mahdollisuutta vähentää tietty osuus veroista eli käytännössä lisäeuroja suoraan lapsiperheiden kukkaroon. Vaikka verovähennyksiä kokonaisuudessaan on karsittava, lapsivähennyksen toteuttaminen kokonaistarkastelun yhteydessä tekisi siitä käytännössä kustannusneutraalin.

 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu