Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Hyssyttely kannustaa holtittomuuteen

17.12.2010

Tiedote

Sdp:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kantola hämmästelee pääministerin halua ylläpitää perusteetonta toiveikkuutta tässä taloustilanteessa. 

Keskiviikkona pääministeri Kiviniemi varoitti puhumasta ääneen seuraavalla vaalikaudella tehtävistä menoleikkauksista. Pääministerin mielestä nyt on tärkeätä olla häiritsemättä kansalaisten mielenrauhaa, jotta ei horjutettaisi ihmisten kulutuskäyttäytymistä eikä vaarannettaisi talouskasvua. 

Kantolan mielestä ihmisten mielenrauha järkkyy pääministerin sensurointiyrityksistä huolimatta. Kreikassa yhteiskunnallisen ilmapiirin järkkymisestä kertoo raivostunut katuväkivalta. Levotonta mieltä synnyttää myös uutisointi Kreikan mahdollisesta velkasaneerauksesta ja Espanjan tukipaketista. 

- Kreikan väkivaltaisten mielenosoitusten taustalla on holtiton luotonanto ja holtiton velkaantuminen. Kun yhdet ovat olleet holtittomia, joutuvat toiset shokkihoidon kohteiksi. Holtittomuus pankkikonttoreissa johtaa holtittomuuteen kaduilla, Kantola arvioi. 

Kantolan mukaan suomalaisilla on nyt oikeus odottaa hallitukselta rehellistä puhetta siitä, mitkä ovat tämän hetken ja tulevien vuosien keskeiset taloudelliset riskit. Hyssyttelemällä pääministeri kannustaa holtittomaan kulutukseen, luoton antoon ja ottoon, kun pitäisi korostaa kuluttajien harkitsevaisuutta omissa päätöksissään. 

- On tärkeätä, että kulutus on harkittua ja oikein mitoitettua ja ettei vaurastuminen perustu holtittomaan velanottoon. Juuri tätä tarkoitetaan, kun kysytään, onko meillä malttia vaurastua. Nyt ei ole perusteettoman optimismin aika, Kantola varoittaa.

 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu