Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Päätös yleisestä kotietsinnästä kuuluu tuomioistuimelle

18.11.2010

Tiedote

Eduskunta aloitti poliisilain, esitutkintalain ja pakkokeinolain uudistamista koskevien lakimuutosten käsittelyn tiistaina 16. marraskuuta. Lakipaketin lähetekeskustelussa monet kansanedustajat kiinnittivät huomiota esitettyyn kotietsintäuudistukseen.  

Kansanedustaja Ilkka Kantola (sd.) jätti tänään rinnakkaislakialoitteen hallituksen esitutkinta- ja pakkokeinolainsäädännön muutosesitykselle. Aloitteessa esitetään, että poliisin sijasta tuomioistuin päättäisi myös yleisestä kotietsinnästä. Kantolan mielestä tätä edellyttää pakkokeinolain yhteensovittaminen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisukäytännön ja perustuslaissa turvatun kotirauhansuojan kanssa. 

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin edellyttää, että kotietsinnän laillisuus on voitava arvioida tuomioistuimessa vähintään jälkikäteen. Kantola esittää myös tämän säännöksen sisällytystä pakkokeinolakiin. 

- On selkeä puute, että hallituksen esitys ei kotietsinnän osalta mahdollista minkäänlaista muutoksenhakua etsinnän kohteelle, Kantola selvittää.

 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu