Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Työpajarahojen leikkaus ei ole todellista säästöä

20.08.2010

Tiedote

Kansanedustaja Ilkka Kantola (sd.) on huolestunut työpajatoiminnan rahoituksen supistamisesta. Kun alle 25-vuotiaita työnhakijoita on lähes 40 000, hallituksen esittämiin leikkauksiin ei ole varaa.

Työpajatoiminta on todettu tehokkaaksi keinoksi ehkäistä syrjäytymistä. Pajatoiminta sopii nuorille, jotka tarvitsevat pitkäaikaisia, räätälöityjä palveluja. Työpajoissa voidaan yhdistää monenlaisia viranomaispalveluja ja varmistaa, että nuoret eivät putoa yhteiskunnan turvaverkon läpi.

- Hallitus päätti budjettiriihessä uudistaa opiskelijavalintajärjestelmän ja tarkentaa opintojen etenemisen seurantaa. Nämä toimet eivät kuitenkaan auta nuorta, joka vasta hakee elämälleen suuntaa. Lisäpanostuksia tarvitaan, jotta lisää nuoria ei kadotettaisi, Kantola vetoaa.

SDP:n puoluekokous vaati kesäkuussa nollatoleranssia nuorisotyöttömyyteen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jokaiselle nuorelle taataan kolmen kuukauden työttömyyden jälkeen mahdollisuus koulutukseen, tukityöhön, työharjoitteluun tai työpajapaikkaan. SDP vaati jo tämän vuoden vaihtoehtobudjetissaan lisävaroja nuorisotyöttömyyden hoitoon.

- Hallituksen esittämä kahden miljoonan euron leikkaus pajatoiminnan rahoitukseen ei ole todellista säästöä. Kun nuori esimerkiksi pajatoiminnan kautta löytää paikkansa koulussa tai työelämässä, valtio hyötyy paljon enemmän, Kantola laskee.


 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu