Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Hallituksen elinkeinopolitiikan tuettava yritysten toimintaedellytyksiä

23.01.2010

Mielipide Salon Seudun Sanomat

Lukkovalmistaja Abloyn aloittamat yt-neuvottelut Björkbodan lukkotehtaalla ovat synnyttäneet vakavaa huolta tulevaisuudesta monissa kodeissa Kemiönsaarella ja lähialueilla. Neuvottelujen taustalla ovat yrityksen suunnitelmat keskittää lukkotuotanto Joensuuhun. Kemiönsaarelta Joensuuhun on pitkä matka lähteä työn perässä. Kun kyse useassa tapauksessa on koko perheen asiasta, ei Joensuusta välttämättä löydy työtä puolisolle. Vajaan sadan työpaikan menetys olisi kipeä isku Kemiönsaarelle.

Yrityksen halua lopettaa toimintoja Varsinais-Suomesta on vaikea ymmärtää. Lukkovalmistaja toimii alalla, joka on kasvuala. Lukkobisnes on osa laajempaa turvallisuusalaa, jonka kysyntä on rajusti kasvanut kun yleinen epävarmuus ja fyysisen turvattomuuden koettu uhka ovat kasvaneet. Maailman muuttuminen avoimemmaksi ja väestön liikkuvuuden helpottuminen EU:n laajentumisen myötä ovat monin paikoin herättäneet tarvetta suojata omaa omaisuutta entistä paremmin. Lounais-Suomen rannikko- ja saaristoalueella on valtava ja edelleen kasvava määrä suojattavia vapaa-ajan rakennuksia ja omaisuutta. Kemiönsaari on keskellä tätä aluetta.

Olisi toivottavaa, että yrityksen puolella nähtäisiin nykyisen tilapäisen taantuman yli eikä hätiköiden luovutettaisi pois sitä osaamista ja pitkää kokemusta joka kemiönsaarelaisilla on lukkovalmistuksessa. Toiminnan tehostamiseen pitää etsiä muita keinoja kuin toimivien tuotantolaitosten alasajo. Maan hallituksen on huolehdittava siitä, että sen harjoittama elinkeinopolitiikka ei vaaranna toimivien tuotantolaitosten edellytyksiä.

 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu