Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Suomesta on tullut pörssiyhtiö

26.02.2009

Tiedote 26.2.2009

Hallitus päätti politiikkariihessään nostaa eläkeikää 63:sta 65 ikävuoteen.

- Päätös osoittaa, että hallitus pitää Suomea pörssiyhtiönä, toteaa SDP:n varapuheenjohtaja Ilkka Kantola ja kertaa hallituksen käyttämiä perusteluja: Työntekijöiden asemaa heikennetään, jotta Suomen kansainvälinen luottoluokitus pysyisi kohtuullisella tasolla. Jos luotettavuutemme lainamarkkinoilla alenee, lähtevät korot nousuun ja äärimmäisessä tapauksessa lainahanat kiertyvät umpeen.

Kantolan mielestä hallitus toimii kuten pörssiyhtiö, joka haluaa näyttää sijoittajille, että yhtiössä kyetään tarvittaessa koviinkin saneeraustoimiin. Leikkaamalla tavallisten kansalaisten etuuksia enempiä neuvottelematta hallitus toivoo saavansa ulkomailla huomiota ja matalampia korkoja. Kun pörssiyhtiön hallitus haluaa vastaavalla tavalla kääntää osakekurssit nousuun, tehdään nopeita ja dramaattisia saneerauspäätöksiä ja väkeä irtisanotaan. Kovat toimet palkitaan osakkeen arvonnousulla, kun ostajat kiinnostuvat toimeliaasta pörssiyhtiöstä.

Kantola korostaa, että työurien pidentäminen on tärkeä tavoite, mutta ihmisten työkyky ei parane eläkeikää nostamalla. Kantola ihmettelee, miksi hallitus ei tyytynyt lisäämään kannusteita ja avaamaan lisää mahdollisuuksia vapaaehtoiselle työelämässä jatkamiselle. Näin ei tehty, koska hallitus tässä tilanteessa hahmottaa Suomen pörssiyhtiönä.

 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu