Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Lindén ei tunne työelämän pelisääntöjä

12.02.2009

Tiedote 12.2.2009

Viestintäministeri Suvi Lindén (kok.) kommentoi sähköisen viestinnän tietosuojalakia Aamulehdessä (12.2.). Haastattelussa ministeri toteaa, että yrityksillä on oikeus valvonnan nimissä vaatia työntekijöitään riisuutumaan poistuessaan työpaikalta.

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kantola ihmettelee kokoomusministeri Lindenin työelämän ja perusoikeuksien asiantuntemuksen puutteita. Kantola kysyy, miten ministeri voi näin kevyesti ohittaa perustuslain takaaman yksilön perusoikeuden koskemattomuuteen. Mahdollinen rajattu lupa teletunnistetietojen käsittelyyn on täysin eri luokan asia kuin oikeus puuttua yksilön fyysiseen koskemattomuuteen. "Ministeri Lindénin lausunto kuvastaa hänen heikkoa ymmärrystään työntekijän asemasta ja oikeuksista. Lindén asettaa puheessaan yritysten ja yksityisen pääoman edun ihmisoikeuksien edelle. Kuvastaako tämä todella Kokoomuksen nykyistä linjaa työelämän kehittämisestä?", kysyy Kantola.

Laki sähköisen viestinnän yksityisyyden suojasta tulee eduskunnan ensimmäiseen käsittelyyn helmikuun 24. päivänä. "Riippumatta siitä, hyväksytäänkö tämä laki vai ei, työnantajalla ei ole oikeutta tehdä työntekijöilleen ruumiintarkastuksia. Jos väärinkäytöksiä epäillään, kyseessä on poliisiasia ", Kantola korostaa.

 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu