Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Taantumassa tarvitaanyhteistyötä

07.01.2009

Tiedote 7.1.2009

SDP:n varapuheenjohtaja Ilkka Kantola hämmästelee pääministeri Matti Vanhasen ylimielisyyttä ja haluttomuutta käydä kunnon keskustelua. Vanhanen esitti perättömiä väitteitä blogissaan 7.1.2009 liittyen SDP:n esittämiin elvytystoimiin. Pääministeri väitti, ettei SDP ole esittänyt lainkaan toimia yritysten rahoituksen turvaamiseksi.

- On ikävää, että pääministeri on kyllä valmis kritisoimaan, mutta ei vaivaudu perehtymään SDP:n esityksiin. Olemme johdonmukaisesti korostaneet myös yritysten kannalta tarpeellisia elvytystoimia. Puheenjohtaja Urpilainen esimerkiksi esitti marraskuussa julkista suhdannelainoitusta yrityksille. Joulukuussa julkistetussa elvytyspaketissamme oli siinäkin mittavia elvytystoimia nimenomaan yritysten toimintaedellytysten osalta.

Pääministerin ylimielisyys on Kantolan mukaan erittäin vahingollista vakavassa taloustilanteessa, jossa yhteisen tahtotilan etsiminen olisi ensisijaisen tärkeää.

- SDP on aktiivisesti esittänyt yhteistyötä hallitukselle, mutta esityksemme ja keskustelualoitteemme on jatkuvasti torjuttu. Kun pitäisi koota kansakunta yhteen, niin Vanhasen hallitus näyttää pikemminkin haluavan tarkoituksellisesti jakaa sen.

Hallitus ei halua keskustella opposition kanssa, mutta Kantola toivoo, että Vanhanen kuuntelee johtamansa hallituksen ministeriöitä. Tänään julkistetut liikenne- ja viestintäministeriön esitykset hallituksen elvytyspakettiin ovat lähellä SDP:n esittämiä toimia.

- Liikenneministeriö on nyt oikeilla linjoilla esittäessään lisämäärärahoja perusväylänpitoon ja hankkeiden aikaistamiseen.

Kantolan mukaan myös voimakkaampi panostus liikenteeseen olisi tärkeää sekä suhdanne- ja aluepoliittisesti.

- SDP esitti vuoden lopussa omassa elvytysohjelmassaan ja budjetin vastalauseessaan yhteensä 190 miljoonaa euroa perusväylänpitoon sekä kevyen liikenteen väylien ja keskikaideohjelman teemahankkeisiin. Lisäksi esitimme seitsemän eri puolella Suomea sijaitsevan liikenneväylähankkeen aikaistamista. On hyvä, että liikenneministeriö on tullut SDP:n linjoille, kun aikaisemmin valtiovarainministeri on syyttänyt oppositiota lamalla pelottelusta ja vedonnut rakentamisen ylikuumenemiseen.

 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu