Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Haasteisiin on vastattava yhteistyössä

01.11.2008

Mielipide

Turun Sanomat 1.11.2008

Kunnallisvaalien äänet on laskettu ja uuden valtuuston kokoonpano on selvillä. Vaalitappion jälkeenkin maltillinen vasemmistopuolue Sdp on keskeinen vaikuttaja Turun kunnallispolitiikassa. Suurin valtuustoryhmä kokoomus aloittaa neuvottelut uudesta ryhmien välisestä sopimuksesta. Kokoomuksen nykyisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo linjaa (TS 28.10.), että sopimuksen on oltava nykyistä suppeampi ja että sen taakse on saatava mahdollisimman laaja ryhmä. Näihin ajatuksiin on helppo yhtyä nyt, kun talouden haasteet ovat entisestään vaikeutumassa.

Turkulaisilla on oikeus odottaa nykyistä nopeampaa päätöksentekoa. Parhaiten talouden ja palvelutuotannon haasteisiin vastataan yhteistyössä. Kunnalliseen päätöksentekoon ei kuulu opposition ja hallituksen vastakkainasettelu.

Samassa haastattelussa Orpo kertoo, että kokoomus ei ole myymässä kaupungin vuokra-asuntoja. On hyvä kuulla, että asuntoministeri Jan Vapaavuoren vuokra-asuntomyönteinen linja on levinnyt myös Turkuun. Tämä antaa syyn luottaa siihen että myös muita yhteistyönä toteutettavia linjauksia on löydettävissä.

 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu