Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Iranin lopetettava uskonnolliset vainot

29.06.2008

Tiedote 29.6.2008

Eduskunnan ihmisoikeusryhmän puheenjohtaja Ilkka Kantola (sd.) on tyytyväinen ulkoministeri Stubbin otteista tämän ilmaistua paheksuntansa Iranin toimeenpanemien alaikäisten kuolemanrangaistusten johdosta. Kantolan mielestä on tärkeätä kiinnittää huomiota myös Iranin valtion uskonnollisiin vähemmistöihin kohdistamaan syrjintään ja suoranaiseen vainoon. Vuoden 1979 vallankumouksen jälkeen muiden kuin islamin uskon harjoittaminen on Iranissa tulkittu valtion vastaiseksi toiminnaksi. Vähemmistöjen edustajilta on muun muassa estetty pääsy yliopisto-opintoihin ja valtion virkoihin. Tunnettuja aktivisteja on kadonnut. Kristittyjen vainoista tulee jatkuvasti informaatiota.

Tänä keväänä erityisen vainon kohteena on ollut Iranin suurin uskonnollinen vähemmistö baha'it. Seitsemästä vapaaehtoisesta muodostunut baha'iden kansallinen johtoryhmä on pidätetty Iranin tiedusteluministeriön kotietsinnän yhteydessä. Omaisille ei ole annettu tietoja pidätettyjen olinpaikasta tai heitä vastaan nostettavista syytteistä.

Kantola tuomitsee jyrkästi Iranin hallituksen toiminnan ja muistuttaa tätä kansainvälisistä ihmisoikeussopimuksista. Uskontonsa nojalla Iranissa vangitut on välittömästi vapautettava ja heille on palautettava heiltä takavarikoitu omaisuus.

 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu