Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Hallituksen panostettava heti työllisyyden vahvistamiseen Turun alueella

11.08.2010

Tiedote

Kansanedustaja Ilkka Kantola (sd.) muistuttaa hallitusta Turun telakan vaikeasta tilanteesta. Kun Allure of the Seas -jättiristeilijä valmistuu syksyllä, työttömyys Turun seudulla kasvaa vähintään 17 prosenttiin.

- Valtio on sitoutunut laivanrakennuksen innovaatiotukeen ja omien alushankintojensa aikaistamiseen. Tässä tilanteessa tarvittaisiin myös tukea teollisuuden investoinneille ja lisäpanostuksia koulutukseen, Kantola vaatii.

Vaikka uusi laivatilaus saataisiin nopeasti, työtä se tuo vasta noin vuoden kuluttua. Vaarana on, että ilman uutta laivatilausta, maakuntaan tulee nopeasti jopa 8 000 työtöntä lisää. Turun telakan tilanteeseen on puututtava nyt käynnissä olevissa ensi vuoden budjettineuvotteluissa.

- Alueen elinkeinopolitiikan on perustuttava vahvaan, yhteiseen visioon maakunnan tulevaisuudesta, jotta positiivinen kehitys saadaan vauhtiin. Vakka-Suomi on hyvä esimerkki siitä, miten vahvaan visioon perustuva tahtotila, osaaminen ja monipuolinen yhteistyö ovat johtaneet vaikeuksien läpi, Kantola arvioi.

 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu