Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Ministeri Berner ei näe saaristoliikenteen maksullisuudessa yhdenvertaisuusongelmaa

12.01.2017
tiedote 12.1.2017

Kansanedustaja Ilkka Kantolan (sd) kirjalliseen kysymykseen antamassaan vastauksessa liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) ei näe, että saariston yhteysalusliikenteen maksullisuus synnyttäisi uuden yhdenvertaisuusongelman saariston eri asukkaiden välillä. Vastauksesta käy selväksi, että ministeri aikoo viedä lausuntokierroksella arvostelua kerännyttä kokeiluaan eteenpäin. Ministeri toistaa uskovansa, että hallituksen digitalisaatio-kärkihankkeen mukaisesti yhteysalusliikenteen maksullisuus luo mahdollisuuksia kaupallisen kilpailun aloittamiselle.

Positiivista ministerin vastauksessa on, että Varsinais-Suomesta mm. saaristolaisten ja maakuntaliiton toimesta esitetty huoli ministeriön luonnoksen maksutasosta on osittain kuultu. Vastauksen mukaan on tarkoitus kohtuullistaa paljon yhteysalusta käyttävien maksutaakkaa. Käytännössä tämä tarkoittaa saariston vakinaisia asukkaita, joiden elämiselle ja yrittämiselle saaristossa yhteysalusliikenne on elinehto. Saariston elinvoimaisuudelle ja saaristomatkailulle tuhansiin tai jopa kymmeniin tuhansiin nousevat yhteysalusmaksut olisivat olleet kuolonisku.

Oma lukunsa on siinä voiko ministeriön alkuperäisen oletuksen mukaista kaupallista toimintaa syntyä ylipäätään hintatasolla joka pitää saariston vielä elossa? Joka tapauksessa kerättävät maksut peittävät vain murto-osan kustannuksista. Olisiko ministerin järkevämpää perua koko esitys? Nyt näyttää syntyvän tilanne, jossa kaikki häviävät. Kaupallinen liikenne saaristossa syntyy jatkossakin sesonkikauden riittävistä markkinoista.
 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu