Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Ylen hallintoneuvoston demarit: Sipilän viestit tutkittava

30.11.2016
tiedote 30.11.2016

Ylen hallintoneuvoston sd-jäsenet hämmästelevät pääministerin voimakasta hyökkäystä Ylen riippumattomuutta kohtaan ja kannattavat hallintoneuvoston pj Kimmo Kivelän (ps.) ehdotusta pääministeri Sipilän viestien selvittämisestä. Kivelä on ehdottanut selvityksen tekemistä Suomen Kuvalehden tänään julkaisemasta uutisesta. Uutisen mukaan pääministeri Sipilä olisi yrittänyt vaikuttaa Ylen journalistiseen julkaisulinjaan viikonlopun aikana, kun kävi ilmi, että hän oli mahdollisesti sukulaissuhteidensa takia jäävi tehdessään Terrafame-päätöksiä.  Tämä väite on vakava sekä pääministeriä että Yleä kohtaan.

Sosialidemokraattien mukaan objektiivisen tiedonvälityksen ja Ylen riippumattoman aseman on oltava kaikkien poliittisten toimijoiden erityissuojeluksessa. Pelkkä epäilys siitä, että joku yrittää poliittisesti vaikuttaa ohjelmasisältöihin heikentää Yleisradion uutistoiminnan riippumattomuuden uskottavuutta. Euroopassa olemme jo todistaneet kehitystä, jossa valtaapitävät ovat karsineet lehdistönvapautta vaimentaakseen kriittisen arvostelun. 

Yhteiskunnan kannalta on tärkeää tietää, yrittikö Suomen pääministeri vaikuttaa Yleisradion johtoon omassa asiassaan? Odotamme selvitystä pääministeri Sipilältä mihin hän on pyrkinyt, lehtitietojen mukaan lukuisilla sähköpostiviesteillä. 

Toivomme Sipilän hallituksen sitoutuvan lehdistönvapauden suojelemiseen sekä luotettavan julkisen palvelun yleisradioyhtiön riippumattomuuden säilyttämiseen.
 
 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu