Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Kantola ja Taimela tyytyväisiä yhteysalusten maksukokeilun peruuntumiseen

13.02.2017
Tiedote 13.2.2017

SDP:n varsinaissuomalaiset kansanedustajat Ilkka Kantola ja Katja Taimela ovat tyytyväisiä Liikenne- ja viestintäministeriön ilmoitukseen yhteysalusten maksukokeilun peruuttamisesta. Ministeriön esitys syksyllä ehti nostaa huolen saariston vakinaisissa asukkaissa, kun yhteysalusten maksut uhkasivat nostaa liikkumiskustannuksia tuhansilla euroilla. Ministeriön tiedotteen mukaan yhteysalusliikenteen kehittäminen jätetään maakunnille, joille järjestämisvastuun pitäisi vuoden 2019 alusta siirtyä Varsinais-Suomen ELY-keskukselta. 

- Olen tyytyväinen, että ministeriö kuunteli saariston aktiivisia asukkaita ja koko maakunnan tahtotilaa tässä asiassa. Kokeilun perumisella pelastetaan paljon saariston elinkeinotoiminnan kannalta, toteaa Kantola.

Toinen saariston matkailuelinkeinolle tärkeä kysymys on hallituksen suunnittelemat vene- ja moottoripyöräverot. Harrastajajärjestöt ovat ennustaneet verojen kokonaisvaikutuksen negatiiviseksi veron karsiessa harrastajamääriä, kun samalla jää valtiolta saamatta verotuloja polttoaineesta, huolloista ja varaosista. Saariston matkailu- ja palveluelinkeinoille nämä harrastajat ovat tärkeitä asiakkaita.

- Viime viikolla kaikki hallituspuolueiden ryhmäpuheenjohtajat vakuuttivat mahdollisuutta luopua hallitusohjelmassa sovitusta uudesta verosta. Toivon nyt hallitukselta samaa kokonaisharkintaa vaikutuksista suomalaisten vene- ja moottoripyöräharrastajien osalta, päättää Taimela.
 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu