Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Ilkka Kantola nimitetty parlamentaariseen kuntatyöryhmään

15.03.2017

Tiedote 15.3.2017

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk) on nimittänyt tästä päivästä lähtien kansanedustaja Ilkka Kantolan (sd) parlamentaarisen Tulevaisuuden kunta-työryhmän jäseneksi. Kantola seuraa tehtävässä kansanedustaja Tuula Haataista. 

Valtionvarainministeriö asetti työryhmän joulukuussa 2015 pohtimaan millainen kunta on tulevaisuudessa vuonna 2030 sekä määrittelemään kuntien roolia ja tehtäviä suhteessa perustettaviin maakuntiin. Työryhmän tehtävänä on myös kartoittaa lainsäädännön ja pitkän aikavälin kuntapolitiikan muutostarpeet.

Painopisteenä on kunnan rooli hyvinvoinnin, elinvoiman, yrittäjyyden ja työllisyyden edistäjänä sekä kuntademokratian näkökulma. Työryhmä julkaisi väliraportin tulevaisuuden kunnan visiosta ja eri kehitysvaihtoehdoista 7.2.2017.

- Odotan työryhmän työtä suurella mielenkiinnolla. Sote ja maakuntauudistuksen myötä kuntien rooli muuttuu rajusti. Ympäristöasioihin, kulttuuriin ja koulutukseen liittyvien asioiden painoarvo kunnissa tulee kasvamaan nykyisestä merkittävästi. Historiallisessa muutoksessa on tärkeää löytää luonteva yhteistyö tulevaisuuden kuntien ja maakuntien välille, kommentoi Kantola.

 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu