Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Sirkka-Liisa Anttila on oikeassa

14.04.2016

Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk) arvostelee kovin sanoin hallituksen suunnitelmaa ottaa sosiaali- ja terveyspalvelujen tuotanto pois kunnilta. (TS 14.4.) Anttilan kiukkua on helppo ymmärtää. Mikään logiikka ei edellytä, että järjestämisvastuun siirtyminen maakunnille edellyttäisi tätä muutosta kunnissa. 

Vaikka järjestämisvastuu riittävän kantokyvyn saamiseksi siirretään jatkossa maakunnille ja rahoitus valtiolle, voisivat isoimmat kunnat (tai kuntayhtymän kunnat yhdessä)  perustamiensa soteyhtiöiden kautta tarjota laajaan osaamiseen ja kokemukseen perustuvia palveluja maakunnassa. Maakunta voisi tilaajana tehdä kunnallisen yhtiön kanssa sopimuksen palvelujen tuottamisesta. Kuten Anttila sanoo: Kuntien ja yksityisten toimijoiden pitää päästä samalle viivalle palvelujen tuottamisessa. Maakunta voisi lisäksi perustaa tuotantoyhtiöitä sinne missä muuta palvelutarjontaa ei syntyisi.

On vaikea ymmärtää mitä etua on siitä, että maakuntien vastuulle siirretään kaikki julkinen, yhtiöitettävä sosiaali- ja terveyspalvelujen tuotanto. Julkisen tuotannon siirtäminen maakunnille on perusteltavissa korkeintaan silloin jos halutaan välttää tuotannon yhtiöittäminen.

Ilkka Kantola, kansanedustaja (sd)

 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu