Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

SDP:n Kantola korostaa valvonnan merkitystä

18.02.2016

TIEDOTE

Turun Sanomat uutisoi tänään vuosien ajan potilaisiin kohdistuneesta väkivallasta ja väärinkäytöksistä Kupittaan mielisairaalan vanhuspsykiatrian suljetulla G1-osastolla. Kansanedustaja ja Turun kaupunginvaltuutettu Ilkka Kantola pitää ilmi tullutta potilaiden perusoikeuksien loukkaamista psykiatrisessa sairaanhoidossa häpeällisenä. 
 
"Mielestäni tapaus osoittaa, että valvonta on ollut puutteellista, kun ongelma on saanut jatkua vuosia." toteaa Kantola.
 
Vakavasti sairaat psykiatriset potilaat ovat eräs erityisen haavoittuvassa asemassa olevista ihmisryhmistä ja siksi heidän hoitonsa asianmukaisuuden valvontaan tulee erityisesti panostaa.
 
”Mieleeni tuli hallituksen eilen esittelemä suunnitelma sairaanhoidon omavalvonnan lisäämisestä ja henkilöstövaatimusten lieventämisestä kustannusten hillitsemiseksi. Toivon, että Kupittaan tapaus toimii varoittavana ennakkotapauksena meille kaikille ja uudistuksia tehdessä muistetaan myös riskit potilasturvallisuudelle.” pohtii Kantola.

Kantola toteaa tärkeäksi, että Turun kaupungin hyvinvointitoimialan johtaja on kertonut, että erittäin vakavan asian perinpohjainen selvittäminen yhdessä viranomaisten kanssa on jo käynnistetty.
 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu