Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Maakuntauudistus on Turun seudulle hyvä

06.02.2016


julkaistu Turkulaisessa 6.2.

Hallituksen päätös perustaa itsehallinto 18 maakuntaan sisältää riskejä koko maan kehitykselle ja talouden säästötavoitteille. Pienimmissä maakunnissa itsehallinto pakostakin jää symboliseksi valtion ohjauksen ja taloudellisen tuen saadessa keskeisen roolin. Historiallisessa uudistuksessa maakuntien määräksi olisi riittänyt tusina. Varsinais-Suomella ei silti ole syytä huoleen.

Maakunnalla on hyvät edellytykset yhdistää pienten ja isompien kuntien voimat alueen ihmisten yhteiseksi hyväksi. Monipuolinen koulutustarjonta, tutkimusinstituutit sekä terveydenhuollon palvelut antavat katetta aidolle autonomialle. Yhteinen maakuntahallinto parantaa edellytyksiä kehittää johdonmukaisesti elinkeinoelämää, maankäyttöä ja liikenneyhteyksiä. Kehityksen esteeksi ajoittain koettu vastakkainasettelu keskuskaupungin ja ympäristökuntien välillä poistuu, kun niistä valitut valtuutetut ponnistelevat yhdessä maakunnan hyväksi.

Uudistus työntää sivuun ylhäältä ohjatut suurkuntahankkeet mutta luo hallinnollisen rakenteen, jolla on erinomaiset mahdollisuudet ohjata kaupunkiseutujen kehitystä elinvoimaiseen ja ihmisten arkea helpottavaan suuntaan.

Ilkka Kantola, kansanedustaja (sd), Turku

 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu