Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Suomi kylmenee hädälle

11.06.2015


julkaistu 9.6.2015 Uuden Suomen blogina

Suomen vaikutusvalta ulkomailla on paljolti perustunut siihen, että meidän katsotaan kuuluvan Pohjoismaiden joukkoon. Monissa yhteyksissä myös itse mieluusti kerromme, miten tärkeätä meille on läheinen yhteistyö muiden Pohjoismaiden kanssa. Kansainvälisillä foorumeilla, kuten YK:ssa, esittäydymme maana, jota yhdistää muihin Pohjoismaihin yhteiset arvot. Yhteisten arvojen pohjalta käytetyillä puheenvuoroilla on hankittu vaikutusvaltaa tärkeissä asioissa.

Uuden hallituksen myötä Suomi lähtee nyt omille teilleen. Pohjoismaiset arvomme, kuten kansainvälinen solidaarisuus ja luotettavuus sopimuskumppanina murenevat. Hallitus on järkyttävässä mitassa omaksunut perussuomalaisten kylmän linjauksen siitä, ettei kehitysyhteistyö kuulu valtion ydintehtäviin.

Suomi eristäytyy kansainvälisestä yhteisöstä. Nyt me kiristämme sekä kukkaromme nyörejä että lisäämme turvalukkoja oviimme. Vedämme entistä tiukempaa linjaa pakolaispolitiikassa. Katsomme uutisia Välimereen hukkuvista sadoista pakolaisista ja pelkäämme, että he käyttävät meitä hyväksi. Kyse ei ole tiedon vaan empatian puutteesta. On kylmä, ei siksi että Suomi on Pohjoismaa vaan siksi että se ei enää ole.

 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu