Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Lahjoittamiselle on tilaa kehitysyhteistyössä

10.04.2015
 
Perussuomalaiset vaativat isoa leikkausta kehitysyhteistyömäärärahoihin. Puolue vahvistaisi vapaaehtoisten vastuuta ja uskoo, että suomalaiset lahjoittaisivat vuosittain 500 miljoonaa nykyistä enemmän kehitysyhteistyöhön.
 
Ratkaisu vaarantaisi sen työn, jota tehdään esimerkiksi tyttöjen pelastamiseksi Afrikassa. Jo nyt kehitysyhteistyö perustuu sekä valtion budjettiin että vapaaehtoisiin lahjoituksiin.
 
Ulkoministeriö tukee kehitysyhteistyötä tyttöjen hyväksi Afrikan Somalimaassa. Tavoitteena on vaikuttaa asenteisiin niin, että paikallisissa kulttuureissa tavanomaisesta tyttöjen sukuelinten silpomisesta luovutaan. Käytännön toiminnan toteuttajana on ministeriön kumppanuusjärjestö Solidaarisuus. Toiminnan vaikuttavuudelle asetetaan tavoitteet ja tuloksia arvioidaan säännöllisesti. Tämä on osa rahojen käytön valvontaa ja tehostamista.
 
Somalimaassa sukuelinten silpomisen uhriksi joutuu jopa 90–98 prosenttia 6–9-vuotiaista tytöistä. Syvälle juurtunut haitallinen perinne altistaa tytöt elinikäisille terveyshaitoille. Asennemuutoksiin tähtäävällä koulutuksella perinne on kuitenkin lopetettavissa. Viimeisimmän arvioinnin mukaan koulutuksilla on ollut pysyvä vaikutus vahingollisen ja tyttöjen ihmisoikeuksia loukkaavan perinteen kitkemisessä 
 
Solidaarisuus ja somalimaalainen kumppanijärjestö CLHE ovat tehneet pitkäjänteistä ja tuloksellista työtä vuodesta 2007 lähtien. Keskimäärin yhdeksän kymmenestä koulutukseen osallistuneesta vanhemmasta rohkaisee muita vanhempia lopettamaan silpomisen. 
 
Ulkoministeriön lisäksi työtä tuetaan vapaaehtoisin lahjoituksin. Jo kolmisen tuhatta suomalaista on lahjoittanut Solidaarisuuden ”Tieto vähentää tuskaa” kampanjaan. Lahjoituksillaan he tukevat tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaista koulutustyötä Somalimaassa. Lahjoitusten tuella Solidaarisuus aloittaa tänä vuonna tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaisen työn myös Keniassa. Kiitos lahjoittajille!
 
Lahjoittamiselle on tilaa ja se on tärkeä lisä virallisiin kehitysyhteistyömäärärahoihin. Tyttöjen pelastamiseen tarvitaan molempia rahalähteitä.
 
Ilkka Kantola
kansanedustaja (sd), Solidaarisuuden valtuuskunnan pj.
 
 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu