Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Lääketieteellisen tutkimuksen koehenkilöistä

21.10.2014
Arvoisa puhemies! Tuon tähän keskusteluun, joka on tärkeää ja johdonmukaista, vielä yhden näkökulman. Se liittyy siihen, kuinka tärkeätä kansanterveyden edistämisen ja siten lääketieteellisen tutkimuksen kannalta on se, että me löydämme riittävästi tutkimushenkilöitä, koehenkilöitä, jotka ovat suostuvaisia tähän tutkimukseen, jota kautta löytyy sitten niitä tuloksia, jotka lääketieteellistä kehitystä auttavat.

Olen itse ollut joskus mukana lääketieteellisen tutkimuksen epävirallisena assistenttina ja tiedän hyvin, kuinka vaikeata on löytää hyvin spesifiin, erikoiseen, tutkimushankkeeseen soveltuvia koehenkilöitä. Mitä selkeämpi meillä on lainsäädäntö, jossa turvataan tutkimushenkilön, koehenkilön, oikeuksia - hän tietää, mihin hän suostuu, kun hän suostuu tutkimushenkilöksi - sitä helpompi on saada näitä tutkimushenkilöitä mukaan tutkimukseen ja sitä parempia tuloksia sitten saavutetaan.

On hyvin tärkeää selkeyttää tällä tavalla tätä lainsäädäntöä, ja mielestäni hallituksen esitys on tavattoman selvä ja johdonmukainen.

 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu