Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Jos haluat rauhaa, rakenna luottamusta

08.08.2014
Mielipide Turun Sanomat

Kalle Pulkkisen kirjoitus Rauha ei milloinkaan ole itsestäänselvyys (TS 4.8.) ansaitsee kommentin. Kirjoittaja on huolissaan puolustusmäärärahojen riittämättömyydestä ja varuskuntien määrän vähentämisestä. Epätarkkuutta on väitteessä, että tämä kaikki olisi tapahtunut presidentti Halosen aikana. Pulkkinen ihmettelee Suomen hitautta Naton jäsenyyteen hakeutumisessa ja viittaa presidentti Ahtisaaren Nato-jäsenyyteen kannustaviin mielipiteisiin.

Kun rauha ei ole itsestäänselvyys, on joka päivä ponnisteltava sen eteen, että rauha ja vakaus säilyisivät. Juuri siksi, että sodan uhkaa ei voi kokonaan sulkea pois, on erityisen tärkeätä, ettei omilla ratkaisuilla luoda sodan uhkaa lisäävää tai sotaan johtavaa epävakautta. Suomen turvallisuuspoliittiset ratkaisut ovat sotien jälkeen perustuneet vakauden vahvistamiseen ja luottamuksen rakentamiseen kaikkiin suuntiin. Samalla on pyritty huolehtimaan kohtuullisesti kyvystä oman maan puolustamiseen.

Turvallisuus- ja puolustuspoliittiset ratkaisut vaativat tulevaisuudessakin molempien näkökohtien huomioon ottamista. Vakautta ei pidä ehdoin tahdoin horjuttaa. Puolustusvoimien kyvystä hoitaa tehtävänsä tulee huolehtia riittävällä tasolla. Rauhan eteen on tehtävä aktiivista työtä. Miten Suomen mahdollinen jäsenyys läntisessä sotilasliitossa edistäisi ja turvaisi rauhaa, on asia, josta tarvitaan laajaa keskustelua nykyisessä kansainvälispoliittisessa tilanteessa.
 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu