Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Kantola iloitsee Turun telakan uudesta alusta

04.08.2014
Tiedote

Kansanedustaja Ilkka Kantola (sd.) on helpottunut, kun kauan odotettu Turun telakan kauppa on nyt selvä. Meyer Werft ja Suomen valtio ostavat telakan. Stubbin ja sitä edeltänyttä Kataisen hallitusta on paljon haukuttu telakka-asioiden huonosta hoidosta, mutta haukut voidaan nyt unohtaa.

- Tänään julkaistu neuvottelutulos osoittaa, että hallituksen ponnistelut ovat olleet johdonmukaisia. Eikä kyse ole laillisuutta hipovasta valtion tuesta telakkateollisuudelle. Valtio on vähemmistöosakkaana mukana sijoittajana kannattavassa tuotannossa Kantola huomauttaa.

Kantola näkee, että suurissa vaikeuksissa ollut STX:n Turun telakka saa nyt uuden alun. Uudet sitoutuneet omistajat antavat hyvät eväät kehittää telakan toimintaa niin, että sen kilpailukyky kansainvälisillä, erittäin kovilla markkinoilla vahvistuu.

– Erityinen ilon aihe on että telakkakaupan yhteydessä julkistettiin merkittäviä uusia risteilijätilauksia. Niiden työllisyysvaikutukset ovat aivan eri luokkaa kuin esimerkiksi Turkuun kaavailtujen jäänmurtajatilausten. Tilatut laivat ovat Turun erityisosaamisen keskeisintä aluetta: korkeaan osaamiseen, laatuun ja laajaan alihankkijaverkostoon perustuvia risteilijöitä, Kantola iloitsee.

Laivatilausten työllisyysvaikutukset Turussa ja Varsinais-Suomessa ovat merkittäviä, kun parhaimmillaan näköpiirissä on jo nyt kahden miljardin tilaukset. Telakkakaupan vaikutus heijastuu koko maahan. Kansantaloudelliset vaikutukset verotuloina ja työttömyyden alenemisena ovat joka tapauksessa merkittävät niin kunnille kuin valtiolle.
 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu