Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Ilkka Kantola: Ukrainan kriisi ei ratkea voimapolitiikalla, luottamusta on lisättävä niin EU:n sisällä kuin ulkopolitiikassakin

01.05.2014
Tiedote

Kantola toteaa Ukrainan kriisi on todistaneen ettei rauha Euroopassakaan ole itsestäänselvyys toisin kuin meistä monet jo toivoivat. Kriisin todellisia syitä, köyhyyttä, korruptiota sekä hajanaista vallankäyttöä, ei kuitenkaan rauhoiteta voimapolitiikalla ulkopuolisten toimesta. Kantola hillitsisi Ukrainan kriisin synnyttämää kotimaista keskustelua sotilaallisesta liittoutumisesta ja muistuttaa itsenäisen puolustuksen merkityksestä. Suomelle rooli rauhan rakentajana on luontevampi kuin voimalla varustautujan. Historia on valitettavasti todistanut kerta toisensa jälkeen pelkkään voimaan luottamisen vain johtavan konflikteihin.

Työnurien pidentäminen on tärkeää, mutta se kuuluu tehdä pitkin työuraa. Pelkkä mekaaninen eläkeiän nosto tuo vain lisää kustannuksia yhteiskunnalle työkyvyttömien ja työttömien kasvulla. Maksuvelvollisuus siirtyy eläkerahastoilta julkisille sosiaaliturvalle pahentaen kestävyysvajetta. Matala työttömyys sekä pitkä, terve ja kestävä työura ovat eläkejärjestelmälle ja valtion taloudelle parhaat lääkkeet. Se vaatii kuitenkin toteutuakseen yhteistyötä nuijittujen päätöksien sijaan.  Liikkuva ja vapaasti valittava eläkeikä on hyvä malli, jossa raha kannustaa jatkamaan työssä, jos terveyttä riittää. Kantolan mielestä oikeudenmukaisuutta olisi se, että jokainen voisi päästä eläkkeelle terveenä.

Kuluva kevät on ollut hallituspuolueille vaikea, kun murheellisiltakin tuntuvia päätöksiä on jouduttu tekemään. Näiden vaikeiden päätösten johdosta, jotka osuneet lapsiperheisiin, työttömiin ja eläkeläisiin, ollaan kuitenkin saavutettu omia tavoitteitamme, jotka suojaavat kaikkein heikommassa asemassa olevia, eivätkä kasvata tuloeroja. Valtion talouden korjaaminen on mahdollista myös oikeudenmukaisesti, kuten tälle vaalikaudelle otettiin tavoitteeksi. Hallituksen kokoonpanoon tulee Kokoomuksen puoluekokouksen jälkeen muutoksia,  Kantolan mielestä tärkeää on saada nopeasti toimintakykyinen hallitus kasaan. Työt odottavat tekijäänsä. Varsinais-Suomen osalta mm. meriklusterin tulevaisuus vaatii hallitukselta kaiken voitavansa mahdollisissa telakan omistajajärjestelyissä.

Toukokuun 25. päivä järjestettävissä vaaleissa on Euroopan tilaisuus muuttaa kurssiaan. Pitkään jatkunut oikeiston valta on johtanut syviin ongelmiin Euroopassa. Rajoittamaton ahneus ja hillitön velan pääoman vapaan liikkuvuuden nimissä ovat tuoneet mukaan sosiaalista kurjuutta, jonka siivoajaksi on julkinen valta jäänyt. Toiminnasta koituneet voitot ovat siirtyneet veroparatiiseihin. Euroopan tuleva kasvu ei voi perustua vain sääntelystä luopumiseen tai työehtojen heikentämiseen. Euroopan kasvuun tarvitaan luottamusta, yhteistyötä sekä osaamista. Ne luovat pohjan investoinneille, innovaatioille ja kilpailukyvylle. Euroopan unionin tulee palauttaa luottamuksensa kansalaistensa silmissä.


Lisätietoja: Ilkka Kantola 050 512 2173
 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu