Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

SDP:n Kantola: Tunnin juna täydentää Etelä-Suomen työssäkäyntialueen

20.05.2014
Tiedote

Kansanedustaja Ilkka Kantola (sd.) on ilahtunut esityksestä, jolla halutaan edistää uuden junaradan rakentamista Espoon, Lohjan ja Salon välille. Ratahanke mahdollistaisi ”Tunnin juna”-yhteyden, jolla matka Turun ja Helsingin välillä taittuisi nykyisen kahden tunnin sijaan reilussa tunnissa.

– Tunnin juna täydentäisi Etelä-Suomen yhtenäisen työssäkäyntialueen, edistäisi liikkuvuutta ja parantaisi taloudellista toimeliaisuutta. Ei pidä unohtaa myöskään sitä, että rahtiliikenteen kannalta uusi ratayhteys on täysin välttämätön. Kaiken kaikkiaan Tunnin juna olisi piristysruiske koko Suomen kilpailukyvylle, Ilkka Kantola sanoo.

Esityksen ratayhteyden suunnittelun aloittamisesta ovat tehneet Espoon, Lohjan, Salon ja Turun kaupungit, Vihdin kunta sekä Uudenmaan ja Varsinais-Suomen maakunnan liitot. Kantolan mukaan on tärkeää, että kaikki yhteysvälin toimijat ovat hankkeessa aktiivisia.

– Kun resurssit ovat niukat, on aika vaikeaa löytää puolestapuhujia muilta alueilta, joilla on kuitenkin omat tavoitteensa tulevaisuudelle. Helsingin ja Turun välin toimijoiden on syytä puhua tästä eteenpäinkin yhdellä äänellä uuden radan puolesta. Lopputulos tulee hyödyttämään koko maata, Kantola kannustaa.

Ilkka Kantolan mukaan ratahanke on myös osoitus Euroopan unionin positiivisista vaikutuksista.

– Unioni haluaa parantaa kilpailukykyä siten, että näkökulma on kansallisten rajojen yläpuolella. Reitti Venäjän rajalta Helsingin ja Turun kautta Skandinaviaan on Euroopan tasolla keskeinen väylä, johon halutaan panostaa ja johon ollaan valmiita käyttämään yhteisiä resursseja. Suomen on syytä tarttua nyt hetkeen, kun tilaisuus on avautunut.

 
Lisätietoja: ilkka.kantola@eduskunta.fi tai 050 512 2173
 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu