Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Kantola: Outo hyökkäys peruskoulua vastaan

27.05.2014
Tiedote

Kansanedustaja  Ilkka Kantola  (sd) on pettynyt havaitessaan, että ministeri  Alexander Stubb  (kok) hakee puheenjohtajakampanjalleen vauhtia kaukaa kokoomuksen menneisyydestä. Ylen ja HS:n mukaan Stubb syytti kampanja-avauksessaan suomalaista yhteiskuntaa liiallisesta holhouksesta ja koululaitosta tasapäistämisestä.

Kantola toteaa, että syytökset ovat samoja, joita kokoomus vuosikymmeniä sitten esitti peruskoulu-uudistusta vastustaessaan. Peruskoulua vastustettiin, koska sen pelättiin johtavan tasapäistämiseen. Nyt kuitenkin tiedämme, että peruskoulu-uudistuksessa luotiin pohja Suomen sijoittumiselle koulutuksen kärkimaiden eliittiin. Tässä on silti edelleen haastetta. Koulutuksen periytyvyys on tänäänkin kovin suuri.

Se mikä yhdelle näyttäytyy tylsänä tasapäistämisenä, tarkoittaa toisille sitä, että koulu vahvistaa erityisesti niiden lasten ja nuorten valmiuksia, joiden lähtökohdat kotoa ovat kaikkein heikoimmat. Korkeasti koulutetun henkilökunnan avulla poistetaan niin päivähoidossa kuin peruskoulussakin lapsen ja nuoren oppimisen ja kehityksen esteitä. Tällä tavalla toimien sekä yksilöt että yhteiskunta saavat varmimmin käyttöönsä mahdollisuudet menestymiseen ja onneen, Kantola muistuttaa.

Lisätietoja: Ilkka Kantola 050 512 2173
 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu