Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

SDP:n Kantola huolestunut opettajien jaksamisesta: ”malttia leikkausintoon”

01.02.2014

Tiedote

SDP:n sivistyspoliittisen työryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kantola kommentoi julkisuudessa noussutta vaatimusta miljardien leikkauksiin. Nämä vaikuttaisivat välstämättä myös peruspalveluihin kuten peruskouluun. Tänään julkistettu opettajien työolobarometri kertoo, että yli puolet opettajista kokee, ettei työaika riitä kaikkien tehtävien hoitamiseen.

- Jos opettajista yritetään puristaa tehoja irti entistä enemmän, seuraukset näkyvät kouluissa. Opettajat uupuvat ja poissaolot kasvavat. Oppilaiden turvan tunne ja oppiminen vaarantuvat. Tämä on leikkausten inhimillinen puoli sekä vakava uhka tulevalle kehitykselle.

- Velkasuhde pitää saada taitettua. Mutta liian nopea sopeutus merkitsisi kasvun tyssäämistä. Massiivisilla leikkauksilla tulee lisäksi olemaan vakavia kansalaisten arkea koskevia vaikutuksia. Kaikki helpot leikkaukset on jo tehty ja vähän vaikeitakin. Siksi suosittelen nyt leikkausintoisille malttia: mietitään toimiva aikataulu velkasuhteen kääntämiselle laskuun niin, ettei se taita kasvua ja kotimaista kysyntää tai vahingoita tulevaisuuttamme.


Lisätiedot:
Ilkka Kantola
050 512 2173


 

 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu