Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Solidaarisuus tukee Nenäpäivän tuotolla Somalimaan tyttöjä

08.11.2013


Tiedote

SOLIDAARISUUS TUKEE NENÄPÄIVÄN TUOTOLLA SOMALIMAAN TYTTÖJÄ
Solidaarisuus on jälleen mukana Ylen Hyvä Säätiön Nenäpäivä-keräyksessä, jolla kerätään varoja maailman köyhimmissä oloissa elävien lasten ja heidän perheidensä hyväksi. Nenäpäivää vietetään tänä vuonna 8.11.2013.
 
Solidaarisuus on yksi Nenäpäivä-keräyksen yhdeksästä kotimaisesta järjestöstä. Solidaarisuus ohjaa tänä vuonna oman osuutensa kampanjan tuotosta Somalimaan tyttöjen sukupuolielinten silpomisen vastaiseen työhön sekä ruokaturvan parantamiseen Somalimaassa.
 

- Solidaarisuuden valtuuskunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kantola (sd) muistuttaa, että asenteiden muutokseen tähtäävä työ on pitkäaikaista puurtamista. Solidaarisuus käyttää Nenäpäivä-tuottoa valistustyön jatkamiseen erityisesti uskonnollisten johtajien ja paikallisten päättäjien parissa. Jatkohankkeessa pyritään konkreettisiin tuloksiin: tyttöjen sukuelinten silpomisen ja siitä johtuvien äiti- ja lapsikuolemien määrän vähenemiseen.

 
Tänä vuonna Nenäpäivä jalkautuu järjestöjen ja Yle Radio Suomen kanssa maakuntiin. Solidaarisuus kampanjoi yhdessä Yle Radio Suomen kanssa Kymenlaaksossa. Päätapahtuma järjestetään Nenäpäivänä 8.11. Kouvolan kävelykadulla. Tapahtuman vapaaehtoisena projektipäällikkönä toimii Solidaarisuuden valtuuskunnan jäsen Tuomo Saarinen Kouvolasta.
 
”Nenäpäivä kampanja on hieno esimerkki Ylen ja järjestöjen yhteistyöstä.  Kehitysyhteistyöjärjestöjen lisäksi mukana on joukko vapaaehtoisia ihmisiä ja suomalaisen yhteiskunnan eri toimijoita yrityksistä yhteisöihin. Nenäpäivässä on vahva yhdessä tekemisen meininki.  Kampanja osoittaa, että pitkäjänteistä kehitysyhteistyötä voi tukea luovasti ja monella tavalla”, Ilkka Kantola toteaa.
 
Tuloksia syntyy
Viime vuonna Nenäpäivä-kampanja tuotti yli 2 miljoonaa euroa. Solidaarisuus käytti 182 000 euron osuutensa Somalimaan nuorten ammattikoulutukseen ja tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaiseen työhön, jota tuetaan myös tänä vuonna.  Nenäpäivä-keräyksen tuoton avulla Solidaarisuuden tukemista ammattikouluista on valmistunut satoja ammattikoululaista, naisyrittäjiä ja luku- ja kirjoituskurssilaisia.
 
Myös sukupolvelta toiselle siirtyvää haitallista silpomisperinne on mahdollista kitkeä yhteisöissä tapahtuvan valistustyön ja koulutuksen avulla. Najma Adan Musen äiti osallistui Solidaarisuuden koulutukseen.
 
"Minä ja pikkusiskoni olemme onnekkaita. Äitini vakuutti myös isämme, eikä meihin ole koskettu. Olen jo päättänyt, etten aio tulevaisuudessa alistaa omia tyttäriäänkään silvottavaksi,” Najma Adan Muse kertoo.
 
Lisätietoja: Ilkka Kantola 050 5122173
 
www. solidaarisuus.fi
www. nenapaiva.fi
Solidaarisuus ja Nenäpäivä

 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu