Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Mjösundintie on kunnostettava

02.05.2013

Kirjallinen kysymys KK 359/2013 vp

Konkurssi kesällä 2012 sulki FNSteelin valssaamon Taalintehtaalla. Työttömäksi joutui 260 henkeä eli kahdeksan prosenttia Kemiönsaaren kunnan työvoimasta. Hallitus ymmärsi kunnan hädän ja nimesi Kemiönsaaren 13.9.2012 äkillisen rakennemuutoksen alueeksi vuoden 2015 loppuun asti.

Työ- ja elinkeinoministeriöön 16.10.2012 toimittamassaan rakennemuutostyön toimintasuunnitelmassa Kemiönsaaren kunta toteaa, että uusien työpaikkojen löytäminen ei ole helppoa. Pitkästä teollisesta historiasta huolimatta teollisuuden työpaikat kunnassa ovat vähentyneet jo useana vuonna ja nykyisin suuri osa yrityksistä on pieniä. Kunnan syrjäinen sijainti saaristossa ei myöskään tue uuden teollisuuden syntyä.

Mjösundissa sijaitseva Tiileri Keramian tiilitehdas työllistää noin 40 henkilöä ja on merkittävä työnantaja alueella. Tehdas on menestynyt hyvin kovin kilpailluilla tiilimarkkinoilla, mutta sen toimintaa hankaloittaa huonokuntoinen Mjösundintie. Turuntieltä (MT 181) Mjösundiin johtava tie on kapea ja heikkokuntoinen. Tätä noin kymmenen kilometriä pitkää tietä kulkee vuosittain satoja rekkoja raskaassa tiilikuormassa.  

Hallitus on sitoutunut tukemaan Kemiönsaaren kuntaa uusien työpaikkojen luomisessa ja uusien kasvualojen etsimisessä. Tämä työ on kuitenkin hidasta, joten olisi perusteltua tukea kunnassa jo toimivien yritysten toimintaedellytyksiä. Mjösundin tien kunnostus palvelisi paitsi alueen yrityksiä, parantaisi kaikkien tienkäyttäjien turvallisuutta.

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

Mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä Mjösundintien parantamiseksi?

 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu